جمعه 2 آذر  
×   خانه   همه مطالب   ویدئو   اقامتگاه های بوم گردی
بستن
مطلب مورد نظر خود را بر اساس استان از روی نقشه انتخاب کنید.
نام استان:  مازندران

روستای ملاکلا شهرستان محمود آباد

روستای ملاکلا شهرستان محمود آباد


نویسنده: روح اله اسحاقی
02 خرداد 1399

نزدیک ترین اقامتگاه ها و ویلا ها به روستای ملاکلا شهرستان محمود آباد جهت اجاره و رزرو



تقسیمات کشوری:
ملاکلا ، روستایی از توابع بخش سرخرود  شهرستان محمودآباد  در استان مازندران  است.
جمعیت این روستا در سرشماری سال 95 ، 2523  نفر می باشد.

 

فاصله از مرکز استان

فاصله از مرکز شهرستان

فاصله از نزدیکترین شهر

فاصله به کیلومتر

76

15

5

فاصله زمان

1:25

0:15

0:05

نام شهر

ساری

محمودآباد

سرخرود

روستاهای در مسیر از مبداء تا مقصد: بیشه کلا ، دریا سر ، عزت آباد
جاذبه ها: آب بندان ،
موقعیت استقرار

روستای ملاکلا

روستای ملاکلا

روستای ملا کلا که 1200 خانه دارد و نزدیک به 70 واحد آن تقریباً قدیمی است. بیش از 30 واحد خانه تحت عنوان ویلا در اختیار مسافرین قرار می گیرد. با توجه به نزدیکی به دریا و شهر و داشتن 4 آب بندان بنام های افرا کله ، غلام میرزا علی، باغ زمین به عنوان روستای مقصد گردشگری با موضوع تفریحی به شرطی که اقدامات زیر انجام گیرد انتخاب می گردد.

روستا دارای طرح هادی است . نزدیک به 40 درصد اجراء طرح مانده است.
آب بندان در جنوب روستا قرار دارد و از نظر دسترسی جاده مناسبی برخوردار است  500 متر جاده  خاکی  4 آب بندان شن ریزی و اسفالت گردد.
از جاذبه های پیرامونی سالن ورزشی و خانه دریا را می توان نام برد. اوقات فراغت ساکنین خانه دریا و مردم این روستا و نزدیک به جاده اصلی به فاصله 1.5 کیلومتر گردشگران زیادی را می تواند جذب کند. باید در این آب بندان ها  در جهت برآوردن  انگیزه علاقمندان زمینه آنها را فراهم نمود.
اطاقک های زیادی در داخل  آب بندان ، همراه با زدن تورهایی که برای شکار پرندگان مورد استفاده قرار می گیرد وضعیت ناهنجاری را بوجود آورده است که تعدادی  محدود از افراد مبادرت به شکار پرندگان می نمایند. و یکی از علت های مهمی که تاکنون از این آب بندانها استفاده مطلوبتری بعمل نیامد . مخالفت این عده بوده است. باید شکار در این آب بندانها  ممنوع گردد.
مساحت این آب بندانها بیش از 55 هکتار می شود که عمق تا 2 متر و  در موقع زمستان به 3 الی 4 متر می رسد ولی اگر  قرار است برای تاسیسات گردشگری مورد استفاده قرار گیرد لازم است چاهی عمیق که توسط آب و فاضلاب  روستایی حفر شده و به علت اینکه آمونیاک آن زیاد است برای شرب قابل استفاده نیست این چاه تمیز و در اختیار دهیاری و شورا قرار گیرد.
منبع تغذیه آب بندان از رودخانه هراز  هست که اگر این آب بندانها برای ایجاد تاسیسات گردشگری می خواهند مورد استفاده قرار گیرند، رودخانه هراز جوابگوی تغذیه آب در ایام پیک مصرف آن برای  اینکه آب بندانها خشک نشوند نیست. لازم است  از چاه حفر شده در این رابطه استفاده شود.
مدیریت این آب بندانها بسیار ضعیف است. زباله اطراف این آب بندانها وضعیت محیطی منطقه را از نظر زیست محیطی دچار مشکل کرده است.
عرض آب بندانها 4 الی 6 متر است و باید عرض آن   8  الی 10 متر برای ایجاد تاسیسات گردشگری برسد.
تاسیساتی که باید در این آب بندانها ایجاد شود فقط باید زمینه بوم گردی را فراهم  آورد . آهن آلات ، بلوک و  مصالح روز تا آنجائیکه ممکن است نباید استفاده شود. در این رابطه  ایده اولیه که مد نظر است در این آب بندانها باید اجراء گردد. مگر اینکه طرح جدیدی مدنظر باشد.
دهیاری، شورا و آب منطقه ای برای ایجاد تاسیسات گردشگری بدون تصویب طرح که باید مرجع صدور مجوز آنرا صادر کند اقدامی بعمل نیاوردند.
 مشاور ذیصلاح باید برای 4 آب بندان با نگاه بر رویکرد بوم گردی براساس چارچوب اولیه که برای آب بندانها  مد نظر است نسبت به تهیه طرح توسط دهیاری اقدام نماید

 


منبع: ایران بوم گردی

دسته ها: استان ها مازندران مجله ایران بوم گردی

مکان در نقشه

ارسال دیدگاه



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

پربازدید ترین مطالب

تگ